Мова:

УкраїнськаEnglish

1000 РОКІВ УКРАЇНСЬКОЇ МУЗИКИ: ОРГАННА ВЕРСІЯ

Тисячолітня історія української музики крізь призму органних інтерпретацій! Зануритися у світ нашої музичної спадщини хмельничан та гостей міста 24 червня запрошує київський музикознавець, композитор та органіст Богдан Дем'яненко.

Це унікальна нагода почути фантазії на стародавні мелодії, зокрема дохристиянську українську пісню про створення світу та візантійську церковну монодію, а також відновлені з історичних рукописів із Софійського собору і Києво-Печерської Лаври твори, які не виконувалися протягом останніх трьох століть.

Вперше у нашій залі прозвучать органні версії творів Березовського та Веделя, які відкриють новий погляд на українську музику XVII-XVIII століть. Наше музичне сьогодення змальовуватимуть композиції Лесі Дичко, Михайла Шуха та Віктора Гончаренка, а також авторські твори самого Богдана Дем’яненка.

Зауважимо, що попри досить молодий вік, наш гість має вагомі професійні досягнення. Як органіст, він мав численні сольні концерти в Україні, гастролював у Словаччині та Німеччині, брав участь у багатьох фестивалях. Є автором хорової, оркестрової, камерної та органної музики. Як науковець, багато років займається пропагуванням української музики бароко, розшифровкою нот з рукописів XVII–XVIII століть, має напрацювання у вивченні української професійної хорової музики доби Гетьманщини та понад півтора десятка наукових статей в українських та іноземних виданнях.

Без сумніву, це буде справжнє одкровення для поціновувачів органної музики, адже в одному концерті постане ціла палітра творів різних епох - від середньовіччя до сучасності. Приєднуйтесь до нас у філармонії 24 червня о 18:00 та відчуйте подих нашої історії через музику, що живе століттями!

Квитки у касі філармонії (067 174 11 41) та на karabas.com.